Mannen dankzij getuige aangehouden met spullen voor hennepteelt

zaterdag 27 februari 2016

Malden - Dankzij de melding van een getuige over enkele mannen die in Malden mogelijk hennepteelt spullen vanuit een woning in een bus aan het laden waren, zijn vrijdagmiddag 26 februari drie verdachten aangehouden.

De melding kwam rond 14.30 uur binnen bij de politie, die direct ter plaatse ging. De bus werd op de Rijksweg gespot en ter controle staande gehouden. In de bus lagen inderdaad alle spullen die gebruikt worden bij hennepteelt, ook rook de bus naar hennep. Hierop zijn de inzittenden, een 47-jarige man uit Wijchen en twee mannen van 32 en 37 uit Nijmegen, aangehouden op verdenking van het voorbereiden van hennepteelt.

Naar aanleiding van de aanhouding van de mannen heeft de politie ook een onderzoek ingesteld in de woning waar de mannen uit kwamen, aan de Haver in Malden. In deze woning is een ontmantelde hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden ruim 120 bakken met potgrond op zolder. Een medewerker van de energieleverancier kwam ter plaatse en stelde vast dat de stroom voor de kwekerij zeer waarschijnlijk illegaal afgetapt was. Een medewerker van de woningbouwstichting heeft een nieuw slot in de deur gezet, waarna de woning is afgesloten. Het onderzoek naar de precieze rol van de drie mannen loopt, de politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

2016097704 / 2016097907

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Middelaar | 112 alarmeringen Middelaar | Goedkoop Tanken in Middelaar | Supermarkten in Middelaar | Weerbericht Middelaar